S'altre dia ...

eXTReMe Tracker
Bloc d'Antoni Reus, regidor de l'Ajuntament de Santa Margalida.
Portaveu dels Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra.

Els Independents demanam facilitats pel pagament de l'IBI i bonificacions pels sistemes d'energia solar

areus | 13 Novembre, 2006 16:19

Demanam que el pagament es pugui fer fraccionat amb descomptes per domiciliació bancària i bonificacions pels habitatges que instal·lin sistemes d'energia solar.

Els Independents hem registrat avui una proposta a l'Ajuntament de Santa Margalida per tal de modificar l'ordenança fiscal reguladora de l'impost de bens immobles. Aquesta proposta té dos objectius concrets:

  • Facilitar el pagament de l'IBI mitjançant la possibilitat d'efectuar el pagament fraccionat, aplicant un descompte de fins al 5% per domiciliació bancaria. (bonificació prevista a l'article 9.1 del text refós de la llei d'hisendes locals).

  • Promocionar l'instal·lació de sistemes d'aprofitament d'energia solar mitjançant la bonificació del 50% (prevista a l'article 74.5 del text refós de la llei d'hisendes locals).

Volem recordar que l'equip de govern, a l'octubre de 2003 va aprovar una gran pujada de l'Impost de Bens Immobles, pujant un 26% el tipus impositiu. A pesar de la nostra oposició a aquella pujada injustificada vàrem proposar ja en aquell moment que s'inclogués una bonificació per famílies nombroses i la bonificació per habitatges amb sistemes d'aprofitament d'energia solar. L'equip de govern només va acceptar la primera.

Donada la major sensibilització social de l'ús d'energies netes per tal de reduir la contaminació, tornam a presentar aquesta proposta de bonificar l'ús d'energia solar,  esperant que aquesta sensibilització hagi calat també dins les files de PP i CPU.

Aquí podeu descarregar la proposta registrada avui a l'Ajuntament.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb