S'altre dia ...

eXTReMe Tracker
Bloc d'Antoni Reus, regidor de l'Ajuntament de Santa Margalida.
Portaveu dels Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra.

Exemple de gestió transparent número 1. Contractar un assessor.

areus | 23 Maig, 2006 20:09

Fins fa poc l'Ajuntament de Santa Margalida no tenia enginyer municipal. Per redactar els informes o projectes es feia mitjançant empreses externes subcontractades, concretament els darrers anys a un enginyer anomenat Jaume Grimalt i a la seva empresa GRIMES.

L'any passat es va crear la plaça d'enginyer municipal que ara ja està coberta.

Així i tot, el passat 10 d'abril, mitjançant decret de batlia, Antoni Del Olmo va iniciar "el procediment negociat del contracte de consultoria i assistència tècnica d'enginyeria industrial per a l'Ajuntament de Santa Margalida."

El primer que crida l'atenció és, si ara ja tenim enginyer municipal (enginyera en aquest cas), i acaba l'anterior contracte de assistència tècnica d'enginyeria industrial, perquè es fa un nou contracte d'assistència?

Però al marge d'això anem a veure el procediment seguit: un procediment negociat és una figura contemplada a la llei de contractes de les administracions públiques, exigeix que es demani ofertes a un mínim de tres empreses capacitades per dur a terme les activitats que es requereixen.

I ara anem a veure la seqüència dels fets:

  • Dia 10 d'abril el batle aprova el decret per convocar el concurs.

  • Dia 18 d'abril es notifica a tres possibles aspirants: Bartolome Palmer, Jorge Mateu i Jaume Grimalt.

  • Dia 21 d'abril els dos primers aspirants, Bartolome i Jorge, fan un escrit diguent que no els interessa l'oferta, mentre que en Jaume Grimalt prepara la seva oferta. Cap d'ells però registre el seu escrit a l'Ajuntament.

  • Dia 25 d'abril surt l'anunci del concurs publicat al BOIB (tot i que és tracta d'un procediment negociat no públic, aquest és un tràmit necessari).

  • El mateix 25 d'abril entren a l'Ajuntament, consecutivament els dos escrits de renuncia de Bartolome i Jorge, i l'oferta de Jaume (a més amb números d'entrada correlatius: 1608, 1609, 1610).

  • Dia 10 de maig el batle acorda donar el contracte a l'única oferta, la de Jaume Grimalt.

Crec que no fa falta dir res més, i tothom pot treure les seves conclusions.

Comentaris

a cops de bloc hem mort el psm

joan cladera | 23/06/2006, 16:57

Crec que el teu anàlisi es prou assenyat.
Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb