S'altre dia ...

eXTReMe Tracker
Bloc d'Antoni Reus, regidor de l'Ajuntament de Santa Margalida.
Portaveu dels Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra.

Una sobre mòbils i malversació de fons públics

areus | 05 Gener, 2007 16:55

Si fa dos dies, parlàvem de la negativa de l'Ajuntament de Santa Margalida a facilitar les factures dels mòbils dels regidors, arrel d'aquesta notícia de Diario de Mallorca, ahir va aparèixer una notícia que ens dona una idea de la gravetat que pot arribar a tenir aquest tema.

Es tracta d'una notícia sobre un ajuntament de Sevilla on el batle del PSOE ha estat processat per haver gastant 6.320 € del pressupost municipal en cridades personals durant 16 mesos, el que suposa uns 400 € al mes. A més, està acusat d'un delicte d'ocultació d'informació.

Aquí podeu llegir la notícia completa. M'agradaria destacar-ne aquest bocí:

El alcalde negó a la oposición información sobre gastos municipales

Junto al delito de malversación, Álvarez está imputado de ocultación de documentos y prevaricación por negar a la oposición información sobre estos gastos municipales, y el concejal Juan Carlos Benítez por falsedad documental, porque presuntamente escaneó y eliminó las llamadas comprometidas de las facturas telefónicas que facilitó a los grupos políticos.

Així que, a prendre nota

Comentaris

móbiles... pregunta...

nana | 05/01/2007, 17:02

Cómo es eso de que pueden utilizarlos para cuestiones personales???!!!!!. Si es verdad lo que dice el periódico del edil de CPU (PLOMER) se lo podría imputar por malvesación de fondos públicos?

resposta

Antoni Reus | 06/01/2007, 10:23

Bé, el que diu el diari és que Del Olmo s'ha negat a facilitar el detall de les factures dels mòbils al regidor de UM, i d'altra banda que aquest sospita que qualque regidor ho empra per la seva feina.

Si això es confirma, i hi ha un ús sistemàtic del mòbil per part dels regidors per qüestions fora de l'àmbit de les seves responsabilitats del seu càrrec llavors estaríem davant un supòsit previst a l'article 433 del codi penal:

Artículo 433.
La autoridad o funcionario público que destinare a usos ajenos a la función pública los caudales o efectos puestos a su cargo por razón de sus funciones, incurrirá en la pena de multa de seis a doce meses, y suspensión de empleo o cargo público por tiempo de seis meses a tres años.

Si el culpable no reintegrara el importe de lo distraído dentro de los diez días siguientes al de la incoación del proceso, se le impondrán las penas del artículo anterior. (el 434 que és el mateix però amb ànim de lucre i amb penes més greus)

mas móbiles...

nana | 07/01/2007, 17:17

gracias...

ring-ring

NK | 23/01/2007, 23:09

Aquest regidor hauria de dedicar-se més al seu càrrec polític, que no a pardaletjar amb el teléfon...que ja està bé de tants pinxadiscos i fumetas...a la vila també hi ha gent jove que s'interessa per la cultura del poble.

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb