S'altre dia ...

eXTReMe Tracker
Bloc d'Antoni Reus, regidor de l'Ajuntament de Santa Margalida.
Portaveu dels Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra.

Els Independents informarem a Recursos Hídrics de l'estat crític de les aigües

areus | 24 Desembre, 2006 10:14

Davant l'anunci de l'acord de la Comissió Balear de Medi Ambient sobre l'Avaluació d'Impacte Ambiental (AIA) del projecte de complex hoteler i camp de golf de Son Real (BOIB 184 de 23 de desembre de 2006), els Independents volem manifestar:

En primer lloc criticar la manca de transparència de l'equip de govern, donat que els ajuntaments disposen d'un representant amb veu i vot a les comissions de medi ambient que tracten AIA dels seus municipis, no entenem perquè l'equip de govern no ha informat al manco de quin ha estat el representant de l'Ajuntament i el sentit del seu vot.

En segon lloc manifestar el nostre desacord amb el fet que la comissió no hagi tengut en compte el risc de salinització de l'aqüífer de Sa Marineta. Es un fet contrastat, recollit al pla hidrològic balear i al pre-diagnòstic del l'Agenda Local 21 del propi Ajuntament de Santa Margalida, que la barrera que formen actualment les aigües depurades impedeix l'avanç d'aquesta salinització, barrera que desapareixerà si aquestes aigües s'empren pel reg d'un camp de golf.

I en tercer lloc, els Independents informarem de l'estat crític de les aigües del municipi, amb problemes de nitrats a Santa Margalida i de clorurs a Can Picafort i Son Serra, a la Direcció General de Recursos Hídrics, que ha d'emetre un informe sobre la suficiència d'aigua potable pel complex hoteler. A més la posarem en coneixement de la falta de rigor dels informes que ha emès l'Ajuntament en relació a la disponibilitat d'aigua potable.

Comentaris

salinizacion

robin hood | 24/12/2006, 21:22

son real el agua esta salinizada desde 1945 por lo tanto no se a que viene tanta salinizacion de sa marineta si alli no llega.

Exacte

Antoni Reus | 26/12/2006, 14:12

Exacte robin hood. Davall Son Real l'aigua salada ha entrat prop de 2 kilòmetres endins. Es troba en un delicat equilibri. Està en joc és que entri més endins. No crec que sigui un tema per agafar-s'ho a broma.
Per explicar-ho més tècnicament:

*Sobreexplotació dels aqüífers costaners. En condicions normals, l'aigua marina (de major densitat que la dolça) té tendència a introduir-se per sota d'aquesta, formant una cunya d'aigua salada que s'estén terra endins, i un límit entre aigües de diferent densitat, anomenat interfase. La sobreexplotació de l'aqüífer provoca l'anomenada intrusió marina, que consisteix en una disminució del flux no salat, que permet un major avançament de la cunya d'aigua salada -amb el conseqüent ascens de la interfase- la qual pot arribar a omplir tot l'aqüífer, fins el mateix nivell de la mar. La intrusió marina suposa, de forma sovint irreversible, donada la lentitud dels processos naturals d'estabilització dels aqüífers, la reducció de la qualitat de l'aigua, inclús per als cultius i, en darrer extrem, la destrucció d'un recurs natural imprescindible per a l'home i el seu entorn.

aigua en mal estat al mateix preu

Cristina | 26/12/2006, 16:47

L'altre dia llegint la revista de Can Picafort, la meva al·lota i jo vàrem tenir una idea i te la voliem comentar per veure si se pot posar en pràctica:
Per què no demanem signatures a la gent del poble per exigir que devallin el preu de la factura de l'aigua en vista que no la podem consumir íntegrament degut a l'alt nivell de nitrats?

no és mala idèa

Antoni Reus | 27/12/2006, 16:14

Vàrem fer una proposta a l'Ajuntament per fer això mateix però no l'han volguda debatre. http://areus.balearweb.net/post/78/24772

Si hi ha un poc de pressió social pot ser en facin cas.
Només s'ha d'escriure una instància demanant això mateix, adjuntar-li els fulls de signatures, i entrar-ho al registre.

son real

robin hood | 27/12/2006, 17:43

si tu me dices que desde 1945 hay sobre explotacion de agua en son real que baje dios y lo vea

Re: Els Independents informarem a Recursos Hídrics de l'estat crític de les aigües

Antoni Reus | 28/12/2006, 09:24

Això ho has dit tu, no jo.
Una cosa és que la cunya d'aigua salada estigui 2 kilometres davall Son Real, i l'altra que gràcies a la sobre explotació actual aquesta cunya avanci i acabi envaint l'aqüífer.

son real

robin hood | 29/12/2006, 12:47

esto no lo digo yo,son los hechos que lo confirman ya que el pozo tiene una profundidad de 37 metros hecho a pico y pala y tedire mas,no se pudo encontrar ninguna veta de aigua buena en toda la finca.

toni reus

robin hood | 30/12/2006, 18:47

bon cap d´any pero dile a tu interlocutor que aunque tenga la licenciatura de derecho se tiene que empapar mas con acento,y no querer que creamos que los bancos de la iglesia bailan.

bon cap d'any

Antoni Reus | 31/12/2006, 14:05

no entenc això del "empapar mas con acento", però bé, ja m'ho explicaràs.
Bon cap d'any també.

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb