S'altre dia ...

eXTReMe Tracker
Bloc d'Antoni Reus, regidor de l'Ajuntament de Santa Margalida.
Portaveu dels Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra.

Aprovada la llei que restringeix les segregacions de municipis

areus | 10 Desembre, 2006 17:32

Fa un temps vàrem alertar que un projecte de llei que tramitava el Parlament de les Illes Balears imposava condicions insalvables per a la segregació de municipis.

Presentàrem una proposta perquè l'Ajuntament comunicàs al Parlament la seva oposició a l'article 13 d'aquest projecte de llei, perquè consideram que aquesta llei ens lleva el dret a decidir quina estructura volem pel municipi. La proposta es va incloure a l'ordre del dia del ple de dia 9 d'octubre, però va quedar damunt la taula per a un millor estudi a petició del batle, que rebé el suport de Can Picafort Unit.

Amb escrits de dia 17 i dia 26 d'octubre vàrem insistir perquè aquest punt es debatés a un plenari. Es va realitzar un plenari extraordinari el 30 d'octubre però la proposta no es va incloure a l'ordre del dia.

El passat dimarts, dia 5 de desembre, es va donar una coincidència, es va convocar el plenari ordinari de l'Ajuntament que es celebrarà demà, amb aquest punt a l'ordre del dia!, però també, aquest mateix dimarts es va aprovar definitivament al parlament aquesta llei! Aquí podeu veure la notícia a El Mundo, concretament allà on diu:

Durante su intervención, el conseller de Interior, José María Rodríguez, destacó que la nueva Ley mejora la financiación de los ayuntamientos e incentiva la participación ciudadana. Entre otras novedades, se eleva el listón para los núcleos de población que quieran emanciparse: el nuevo municipio deberá tener al menos 6.000 habitantes y el municipio inicial no podrá quedar con menos de 9.000 personas censadas.

Per tant ja tenim la llei que impedeix la segregació de municipis aprovada amb el silenci de Partit Popular i Can Picafort Unit.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb