S'altre dia ...

eXTReMe Tracker
Bloc d'Antoni Reus, regidor de l'Ajuntament de Santa Margalida.
Portaveu dels Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra.

Un Pla Especial pel casc històric

areus | 09 Novembre, 2006 16:38

Com havíem anunciat els Independents hem presentat una proposta d'elaboració d'un pla especial per la protecció i reforma del casc històric.

Mirador de l'església de Santa MargalidaAquesta proposta pretén protegir els elements recollits al catàleg de patrimoni que aprovà inicialment l'Ajuntament, i molt especialment l'església de Santa Margalida. A més de preveure mesures d'embelliment del casc històric així com millorar els accessos amb la connexió de l'entorn de l'església amb l'institut, una proposta històrica que recollia ja l'antiga agrupació del PSM a l'any 1999.

Esperam que aquesta proposta es tramiti amb celeritat per evitar que es puguin desenvolupar projectes que desfigurin el nostre casc històric.

Aquí teniu la proposta:

Exposa:

Donada la necessitat d'establir unes normes d'estètica i d'embelliment del casc històric de Santa Margalida, normes no recollides a l'actual revisió de normes subsidiàries actualment en tramitació, així com la necessitat de protegir els elements recollits al catàleg de patrimoni aprovat inicialment, d'acord amb la llei 12/1998 de Patrimoni Històric de les Illes Balears, i especialment l'església de Santa Margalida com a element més significatiu.

Demana:

La convocatòria d'una comissió informativa d'urbanisme per tractar la següent proposta:

“Iniciar amb caràcter urgent l'elaboració d'un Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del casc històric de Santa Margalida que contengui les determinacions necessàries per:

  • Protecció dels bens immobles continguts al catàleg de patrimoni, així com el seu entorn i les seves vistes, amb especial atenció a l'església de Santa Margalida.

  • Peatonització i reembordillat de pedra dels carrers de l'entorn de l'església (de la Església, Escola, Constitució i Alexandre Rosselló).

  • Forrar amb paret de pedra seca el mur de contenció de l'església al carrer de l'Església.

  • Reforma dels cent escalons (amb escalons de pedra i lloses o pedra de torrent).

  • Passeig per connectar l'església i l'institut.

  • Reforma de l'escalonada de l'església (amb escalons de pedra i lloses o pedra de torrent).

  • Sembra d'arbres a l'escalonada de l'església de manera que no facin mal a l'escalonada dels veïns.

  • Ajudes per al manteniment i recuperació de façanes.”Antoni Reus Darder

 

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb